Selvgjort er velgjort...

Når man periodevis strikker litt og syr sånn jevnt og trutt, så blir det av og til et helt selvgjort antrekk!


Det har dessverre tatt litt (les: en del...) tid å få dette antrekket på bloggen. Genseren var det store strikkeprosjektet sommeren 2016, og buksa ble ferdigstilt litt utpå høsten samme år.

Buksa er mitt første forsøk på Ulitmate Trousers fra Sew Over It London. Jeg har tidligere styrt unna bukser, og det er av den enkle grunn at det er vanskelig å få en god passform når man tilpasser bukser selv - på seg selv. Disse buksene er ikke noe unntak, jeg sydde 2 prøve-bukser før jeg sydde denne. Det er ennå en del tilpasninger som må gjøres, så jeg kaller denne min "brukbare prøvemodell". Men jeg er fornøyd med den som et første utkast. Stoffet er et mykt, grått ullstoff med litt stretch, det er fantastisk å ha på og var en drøm å sy med!


La oss helle snakke om genseren.

Dette er en modell fra Sandnes Garn og har hullmønster både på forstykket og bakstykket. Jeg liker mine strikkeprosjekter forholdsvis enkle, så dette var egentlig et ganske ambisiøst prosjekt for meg. Men hullmønsteret holdt meg skjerpet hele prosjektet gjennom, jeg ble ferdig - og veldig godt fornøyd!

Mandarin Petit er et behagelig garn å strikke med, og denne er sval og har god tyngde og fall. Dette året prøver jeg meg på et nytt strikkeprosjekt, som jeg håper blir ferdig til bruk til sommeren. Det er litt mindre ambisiøst med tanke på mønster, men er altså nok en luftig sommertopp fra Sandnes Garn. Følg med på min Instagram-konto for helt sporadiske oppdateringer på årets store ego-strikkeprosjekt.

It took me quite some time to finish this knitted top, and the Ultimate trousers took even longer to finish. But it took me ages to finally get them on the blog... Shame on me. But let's talk about the trousers. Trousers kind of scares me. I have always imagined they are hard to fit, and I have always known I was right... But I decided to give them a go, and after reading quite a few reviews on the Ultimate Trousers from Sew Over it, and how they are great beginner-trousers, I gave it a shot. It took me two toiles to come to this result, I'm still not 100% happy, more alterations are needed, but they are wearable. A wearable toile. So far so good. The top is a Sandnes Garn pattern, the yarn is 100% cotton. A delight to knit. This top was quite a ambitious project for me, as I usually like my knittingprojects to be straight forward and simple. But the pattern kept me on my toes the whole way through - I finished, and I love it! 

Stoff/fabric: Bukse: tynt ullstoff med litt stretch fra Lillestrøm Sysenter, genser: Mandarin Petit
Mønster/pattern: Bukse: Ultimate Trousers, Sew Over It (London), genser: Sandnes garn hefte 1406, mønster og garn kjøpt hos Uglemor.

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar