Vasketips for håndlagde plagg

Noen ganger bare MÅ ting vaskes. Sånn er det bare. Her har du 3 enkle tips for å bevare ditt håndlagde plagg fint lenge. 

 


Innimellom bare MÅ ting vaskes. Håndlaget eller ikke. Pannebånd også. Jeg forhåndsvasker ALLTID stoffene før jeg syr noe som helst. Stoff krymper alltid litt i vask (noen mer enn andre), så med å vaske før jeg syr unngår du at ditt håndlagde pannebånd/plagg krymper. Smart, ikke sant? Det kan også være overskuddsfarge og rester av kjemikalier i uvaskede stoffer (og klær!), det forsvinner når man vasker på forhånd.

Tips 1

Bomullsstoffene jeg syr pannebånd og klær av tåler å vaskes i maskin på 40 grader. Jeg bruker milde, allergivennlige vaskemidler når jeg vasker. Vurdér alltid om det er nødvendig å vaske HELE plagget. Har plagget kun en enkelt flekk kan det spare plagget for unødvendig slitasje å kun vaske av flekken.Tips 2

Jeg anbefaler alltid å lufttørke håndlagde produkter. Både vaskemaskinen og tørketrommelen sliter på fibrene i stoffet, og med å lufttørke tøyet reduserer jeg slitasjen på mine håndlagde klær. Bokstavene på pannebåndene jeg syr tåler både vask og tørk, men for å unngå slitasje på selve bokstavene og sømmen rundt anbefaler jeg å droppe tørketrommelen.


Tips 3

Stryk lett. Jeg skal være den første til å innrømme at unødvendig stryking av klær driver jeg ikke så mye med... Men at plagget blir krispere og får en freshere finish når man tar seg bryet med å stryke, er hevet over enhver tvil. Bruk moderat varme og gjerne litt damp for et strøkent resultat!

Lykke til - og lenge leve ditt håndlagde plagg!

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar