Klassisk kåpe i ull

En klassisk ullkåpe er et must - jeg har sydd en med klassiske detaljer som raskt har seilt opp som ny favoritt. 

 


Vintergarderoben er ikke komplett uten en ullkåpe. Jeg har lenge vært på jakt etter en klassisk sort frakk/kåpe, men etter mange resultatløse butikkrunder har jeg lært at ull ikke nødvendigvis er ull.

En "ullkåpe" kan nemlig inneholde så lite som 20% ull og fortsatt kalles ullkåpe. Og prisen på kåpen henger direkte sammen med kåpens innhold av ull. Så jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk på å sy en selv. Jeg mener; hvorfor ikke? Da kan jeg selv velge hvordan den skal se ut, og hvor mange prosent ull jeg synes den skal inneholde.Jeg fant mønster i et gammelt Alt om Håndarbeid jeg hadde liggende og gikk på ulljakt hos Lillestrøm sysenter. Der falt jeg for et fantastisk ullstoff, 100% ull med en litt "hårete" rettside, fantastisk mykt og litt tynt. Det bekymret meg litt, for jeg vil jo gjerne kunne bruke kåpen på vinterstid, og da må det være litt substans i den.

Løsningen ble et ekstra lag med flanell fra Stoff & Stil mellom ullstoffet og fôret.


Jeg klippet alle ytterdelene i både ull og flanell. Flanellen tråklet jeg fast til baksiden av ullstoffet og behandlet deretter ull+flanelldelene som ett lag. På engelsk kalles det "underlining" og brukes for å gi tynne stoffer mer stabilitet og/eller varme.


Kåpen er litt oversized slik at man ikke får noen utfordringer med passform. Den har de klassiske detaljene jeg liker; lommer med klaff, todelt erme for bedre passform, stor krage, håndsydde knapphull og fôr. Alt i alt er jeg godt fornøyd med kåpen og har brukt den riktig mye i vinter. Den holder meg varm og jeg er veldig fornøyd med at jeg la til et isolerende lag - det fungerer veldig godt.

Prismessig har jeg nok ikke spart så mange kronene på å sy selv, men det er heller ikke poenget med å sy sine egne klær. Det handler mer om at man vet hvor plagget er laget, hva det er laget av, at plagget er akkurat slik jeg vil ha det både med tanke på detaljer og passform - og så skal man ikke undervurdere gleden ved å sy! Da er meterprisen sekundært.

Nok prat - her kommer et bilderas!Stoff/fabric:  Ull og prikket fôrstoff fra Lillestrøm Sysenter, flanell (underlining) fra Stoff&Stil
Mønster/pattern: Alt om Håndarbeide

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar