Nytt år - nye syforsetter

Godt nytt år, alle sammen! Med nytt år kommer gjerne forsettene, og jeg er ikke noe unntak... Plutselig var det 2018, og et helt nytt og ubrukt år står foran oss. Hvilke planer har du for det nye året? Hva vil du forbedre, forandre eller fornye? Oppleve? De siste årene har jeg ikke lagt opp til så mange forsetter på det personlige plan, men på syrommet har jeg planer.

Jeg kommer nok fortsatt til å sy etter "innfallsmetoden", det trives jeg godt med. Det dukker opp et fantastisk stoff eller mønster som jeg bare MÅ lage noe av - så impulsivt må det være. Men jeg har likevel satt noen få, konkrete mål. Det skal jo være gjennomførbart og ikke ta motet fra meg i løpet av året. Så, det jeg har lyst å sy i 2018 er:

  • Klassisk skjorte
  • Bukse som passer
  • Undertøy

Klassisk skjorte

Jeg har problemer med å finne en skjorte som sitter godt. Jeg opplever at de skjortene som passer over skuldrene, spriker i knappene i front. Og de skjortene som ikke spriker i front er altfor store over skuldrene. Denne utfordringen er jeg ikke alene om, og det skyldes at de virkelige kroppene i den virkelige verden ikke ser ut som en prøvedukke. Det er ikke uvanlig at man bruker ulik størrelse på overdel og underdel, eller at overkroppen er litt uvjevnt proporsjonert.

Jeg trenger altså å sy en klassisk skjorte som passer over skuldrene og samtidig gir tilstrekkelig rom over bysten, slik at jeg får en skjorte som passer til min kropp.

Bukse som passer

Etter at jeg fikk barn endret kroppen seg, slik den ofte gjør etter svangerskap. Og det ble vanskelig å finne bukser som sitter godt. Jeans med mye stretch går som regel bra, de former seg etter kroppen på en egen måte. Men klassiske bukser som passer har jeg altså problemer med å finne. Så i år vil jeg prøve å sy en bukse med god passform. Jeg har sett meg ut dette buksemønsteret fra Closet Case Patterns.

Dette er en klassisk bukse, som vil fungere bra både til jobb og litt mer festlige anledninger. Buksa har klassiske detaljer som lommer, gylf og passepoilert lomme bak, og er en tidløs modell. Det finnes masse mønster på denne type bukse, men Closet Case Patterns har en helt fantastisk ressursbank med tips til tilpasning, tips til type stoff, tutorials og generelle tips. Se bare her. Med så mye ressurser tilgjengelig må det vel være mulig å få til et brukbart resultat.

Undertøy

Å sy sitt eget undertøy har herjet som en liten farsott i sy-verdenen lenge nå. Det er ikke noe nytt i det hele tatt - det er bare jeg som er treig med å kaste meg på... Jeg har riktignok tegnet et mønster og sydd et par hipstere av jerseyrester, men det er likevel et stykke unna stretch blonder og "skikkelig" undertøy. Jeg har lest meg litt opp på temaet, og latt meg inspirere av andres kreasjoner på Instagram, men har ikke bestemt meg for mønster ennå.

Hvis du er nysgjerrig på å sy ditt eget undertøy, ta en titt på disse nettstedene.
Da er det bare å sette i gang! Har du noen syplaner for det kommende året? Teknikker du vil perfeksjonere, nye ting du vil lære?

Takk for at du tittet innom!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar