Overtrekksbukse fra restekassen

Med skiftende årstider dukker også behovet for annet - og varmere - tøy opp. På høstparten etterlyste barnehagen overtrekksbukse til Lillebror. Den måtte tåle litt "juling" og være varm, men ikke så tykk som en parkdress. 

Jeg mente det burde kunne være mulig å sy en bukse som kunne oppfylle kravene, så jeg tok et dypdykk i restekassen. Der visste jeg at det skulle finnes rester etter minst en cord-jakke jeg sydde for lenge siden. Jakkene var gode, de, så da burde det kunne bli en god bukse også. Hvertfall i teorien. 

I praksis var veien til mål litt mer kronglete enn jeg hadde tenkt. Visst var det rester, det var bare ikke helt nok... Uansett hvordan jeg snudde og vendte på mønsteret kom jeg ikke i mål med full benlengde. Og ikke var det nok av samme stoff til en hel bukse heller. Time to get creative! Restene får duge! 

Det ble blå cord foran og koksgrå cord bak. Forstykkene måtte jeg dele i flere deler for å komme i mål - og så fant jeg en rest med gult bisebånd jeg kunne bruke! Jeg fôret buksa med bomullstoff. 

Mønsteret er fra Ottobre - sydd i en større størrelse og litt ekstra sømrom slik at det går an å ha en lett bukse under. (Reste)stoff fra Stoff og Stil.

New pair of trousers for outdoor playing in kindergarden. Made of left-over-fabric only. Pattern from Ottobre, one size bigger than necessery, plus extra seamallowance. Left over fabric and piping from Stoff & Stil. 

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by! 
//Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar