Kanelbrioche - min vri på de franske luksusbollene

Dette er ikke - og skal ikke bli - en matblogg. Så jeg skal spare dere for matbilder og matrelaterte innlegg - men disse luksusbollene er så gode at jeg på oppfordring spanderer et eget innlegg på dem.

Brioche er typisk fransk bakverk. Luftig, himmelsk. Brioche kommer i mange varianter - som brød/loff og boller med en liten topp. Det er tidkrevende å lage - men det er bare så verd det! Disse blir det ikke rester av, for å si det sånn. Jeg har laget de tradisjonelle bollene flere ganger. De smaker fantastisk godt med syltetøy. Men et par ganger har jeg laget denne kanel-bolle-varianten. Hvis du syns vanlige kanelboller er gode, vil du elske disse.

Jeg bruker Manuela Kjeilen (www.passionforbaking.com) sin oppskrift på brioche. Se oppskrift her.  Jeg følger den slavisk. Det skal melkepulver i denne - jeg har kjøpt en boks med Nestlé Viking tørrmelk. Det funker bra. Det er viktig å la denne gjærdeigen hvile i kjøleskapet over natta. Resultatet blir IKKE like bra om man tar snarveier. Jeg har prøvd.

Når deigen har hvilt over natta, triller jeg ut til kanelboller på helt vanlig måte. Kjevler ut et rektangel, har på smør, sukker og kanel. Her har jeg brukt brunt sukker. Det er nesten ikke sukker i deigen, så jeg har vært litt raus... Rull sammen til en pølse, og del opp i 12 like biter. Jeg setter mine i et godt smurt muffinsbrett. Da renner overskuddssukker ned i bunnen og gjør nedre del av bollen skikkelig sticky og deeeilig. Etterhev 1,5 til 2 timer og stek som beskrevet i oppskriften.

Med en gang disse kommer ut av ovnen pensler jeg med sukkerlake (kok opp litt vann og sukker etter ønske, la koke litt slik at alt sukkeret er løst opp), da blir bollene ekstra blanke og fine.

Så er det bare å vente et par minutter på at de skal kjøle seg litt ned. Hvis du klarer....

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift! Tenkte å lage de i dag men tar det en annen gang da de skal hvile over natta ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig! De trenger over natta, ja - men det er verdt ventetiden - jeg lover! :-)

      Slett