Hallo vikinger og drager!

Jeg visste med det samme jeg så stoffet "Vikings and dragons" at jeg måtte sy noe til gutta av det. Stoffet er såkalt "French Terry", tykkere og varmere enn vanlig jersey, og sånn sett mer passende til årstiden. Heldigvis er det like mykt og godt som god jersey!

Ut av 1,5 meter koksgrå isoli og 1,5 meter vikinger klarte jeg å få 2 deilige bukser og hele 4 gensere til gutta! Siste genseren ble et puslespill å få sammen, men restene jeg til slutt kastet var for små til engang å bli lommer! Jeg er superfornøyd! Her er et bilderas.

Genser nummer en til Storebror. Han er glad i blått og vil gjerne at det skal være tøft. Etterhvert har jeg skjønt at asymmetri, forskjellige stoffer sammen, lapper/applikasjoner eller en spesiell detalj ofte er veien til suksess. Her har jeg satt inn viking-skuldre og et asymmetrisk felt på magen. Denne har han brukt MYE!

Lillebror på sin side elsker gult - denne solgule ribben bruker jeg nesten hver gang han står fremst i rekken for å få noe sydd. Jeg kan liksom ikke gå galt med gult. Det "tøffe" er han ikke så opptatt av ennå, bare så lenge det er noe gult. Denne genseren med raglanarmer har vikinger både foran og bak. Suksess!

Genser nummer 2 til Storebror. En litt annen variant, fortsatt er øvre del av armen vikinger, men nå er for- og bakstykket delt i to der øverste del består av vikingstoffet som går ned i en spiss. Egentlig en enkel og grei løsning når det begynner å minke på stoffet.  Heldigvis havnet den i tøff-kategorien. Man vet jo aldri.

Genser 2 til Lillebror. Puslespillgenseren. Her hadde jeg ikke nok isoli til å klippe ermene i ett stykke, så de har en langsgående søm. Ikke rakk det til en hel venstrearm heller, så der ble det en stripe vikinger nederst. Skulle nok ønsket meg tilsvarende på høyrearmen, men sånn gikk det ikke. Denne genseren fikk kanting nederst. En grei løsning når det ikke er nok stoff til å legge den opp. 100% fornøyd er jeg ikke - det ble for mye puslespill og improvisasjon. Men det blir en super barnehagegenser - en helt unik "kun-en-i-hele-verden-genser".

Buksene er enkle og greie joggebukser med lommer og ribb i livet og beina.

 Hos Storebror ble det stjernestoff i lommene - de lå allerede ferdig klippet.

Begge buksene har fått en fargerik bise/tittekant bak, i stedet for baklomme. En fresh og fin detalj.


To flotte modeller viser gjerne de tøffe stripene på buksene sine. Det er gøy å være fotomodell når man ikke trenger stå så pent og pyntelig!

The great french terry fabric 'Vikings & Dragons' combined with sweat for this project. In total I got 2 trousers and 4 great shirts out of 1,5 meters of Dragons and 1,5 meters of sweat. I'm really pleased with the result, not much waist fabric on this project - great!  And the boys are both happy. Can one ask for more? Details on fabric and pattern below.

Stoff/fabric: French terry "Vikings & Dragons" fra Kjekk & Søt, koksgrå isoli fra Stof2000 (Danmark), ribb fra Kjekk & Søt og Stoff & Stil. 
Mønster/pattern: Både buksa og genseren er bearbeidet mønster fra boka til Heilt Spesiell/Jubel

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi


1 kommentar:

  1. Det er helt utroligt, som du får udnyttet favorit stoffet og igen en rigtig fin detalje med pipingbåndet på bagbuksen ;-)

    SvarSlett