Marsutfordring - del 1

Noen ganger kaster jeg meg med på Instagram-utfordringer. Denne gangen er utfordringen å sy 5 ting med stoff fra "stofflageret" i løpet av mars måned. Det er spennende! Spennende å se hva de andre deltakerne lager i løpet av måneden, og så er det spennende å bli tenke kreativt med det man har liggende i hyllene. Det er alltid bra å røske opp litt i lageret og få brukt opp noen glemte skatter.

Har du en instagramkonto kan du søke på #martskreaudfordring og se alt det flotte som ble produsert i mars måned! Denne gangen kom jeg i mål med utfordringen - kanskje klarer jeg et par ting til på tampen av mars, hvem vet? Her er mine bidrag:

Sometimes I join Instagram-challenges. This March i joined the #Martskreaudfording - sew 5 things with fabric from your haberdashery. Here are the things I made:

1/5. Dette blå "boblestoffet" fra Stoff & Stil har ikke varmet hyllene så veldig lenge. Opprinnelig hadde jeg tenkt at det skulle bli en kjole med lommer i front. Men stoffet er litt "tungt" og lommene ble dratt litt ut av posisjon - de ble ikke slik jeg så for meg. Da var veien til plan B kort. Frem med saksa og trylle frem en genser i stedet. Og resultatet ble veldig bra, syns jeg.

1/5. Originally I wanted to make a dress with pockets out of this fabric from Stoff & Stil. But its a heavyweight fabric, and the pockets did not work out the way I wanted them to. So I made it a sweater instead. Happy with the result.

2/5. Storebror har fått rollen som Bamsen i "Bamses fødselsdag" på skolens sommeravslutning. Mor er så stolt! Her om dagen fikk han med en lapp hjem med informasjon om kostymer. Denne lua så dagens lys et par timer etterpå - og er begynnelsen på det komplette bjørnekostymet som ellers skal bestå av brun genser og bukse. Mønsteret har jeg lastet ned gratis fra denne bloggen, der er det også en fin video som viser fremgangsmåten. Ørene har jeg konstruert selv.

2/5. My 6 year old is starring the Bear from Hakkebakkeskogen in this years school play. I'm so proud! This hat with ear flaps and bear-ears is made of fleece. I found the pattern and a great video tutorial on this blog. I constructed the ears myself. 3/5. Her har jeg virkelig gravd i stofflageret. Nesten alle Lillestoffene har fått luftet seg. Og mange av dem har blitt til deilige luer. 30 deilige luer, faktisk. Det gjenstår bare å sy på etiketter, så er de klare til å bli brukt i på vei til barnehagen, på sykkeltur, skogstur, på vei til kjøpesenteret - litt overalt, egentlig. Fin tanke.

3/5 Digging in my shelves hoping to find great Lillestoff. And I did. And it turned into great beanies. 30 of them. Ready to be worn to kindergarden, on a bycykleride, in the forest, on the way to the mall. Anywhere, actually.


4/5. Det mobiletuiet jeg bruker har plass til mitt #Ruter reisekort. Supert! Eneste problem er at lommen kortet skal ligge i er så vid at kortet fort kan ramle ut hvis man ikke passer på. Slik kan det ikke være - for en dag ramler det ut... Og da står man der. Jeg ville ha et nytt. Med plass til reisekortet. Så jeg sydde et. Mønsteret har jeg laget selv, underveis i prosessen. Stoffet er tykk ullfilt jeg kjøpte på Panduro, i tillegg har jeg brukt en liten bit bomullsstoff til kortlommen. Den er kun synlig fra innsiden.

4/5. I made a new cellphonecase with room for my travelcard. Felted wool from Panduro and a small piece of woven fabric to make the cardpocket. 

5/5. En herlig haug fargerike pannebånd. Stoffer fra Lillestoff, selvfølgelig. Nå når de etterlengtede varmegradene kommer er det etterhvert lov å bytte ut ullua med et fresht pannebånd. Til salgs på her på bloggen, sjekk dette innlegget.

5/5. Colorful headbands for warmer days. For sale here on my blog, check out this post. 

2 kommentarer:

 1. Kom over bloggen din i dag. For en fin og inspirerende syblogg du har!
  Kommer til å følge deg framover, gleder meg :-)
  Terese

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding!
   Heidi

   Slett