Striper og raketter til de store gutta!


Noen stoffer faller man pladask for. De blir som en skatt i stoffhylla, og det gjør nesten litt vondt å klippe av dem, redusere dem til biter. Kjenner du følelsen? Sånn har jeg det med Rocket Rock fra Lillestoff. Først dukket det opp på tyske blogger, og så var det bare å vente til det dukket opp i norske nettbutikker... Og endelig; lykken å få hentemelding fra Posten, pakke opp, kjenne på stoffet, vaske det og legge det inn i hylla.

Men i hylla er det ingen andre enn meg som får glede av det. Delt glede er dobbel glede, heter det. Så rakettstoffet har blitt til en T-skjorte og en genser. Etterhvert blir det noen luer av det også, men det er en annen historie.

Storebror ble invitert i bursdagsfest, og fikk selv velge ut stoff til en T-skjorte til bursdagsgutten. Det ble raketter og striper - passende til store gutter! En liten påsydd rakett pynter opp nederst, fantastisk måte å bruke opp stoffbiter på og samtidig pynte opp.

Storebror har selv en rakettgenser med stjerner og striper. Stjernene har han selv valgt ut, stripene insisterte mammaen på skulle være med. Siden stripene overhodet ikke måtte spille noen hovedrolle, fikk jeg lurt dem med på ermene og i en knappestolpe.


Genseren fikk stripete albuelapper med "jukse-coversøm"; jeg har simpelthen bare overlocket kanten og sydd på direkte i sømmen. Se en flott tutorial om falsk coversøm her. Syns det ble en stilig effekt, og slik pynt på ermene er en glitrende måte å få brukt opp smårester som det alltid blir nok av.

Denne genseren fikk knappestolpe. Det er første gang jeg prøver meg på knappestolpe - moro med nye ting! Storebror syns også at knappene gjør det enkelt og greit å kle av/på og slike detaljer gjør genseren unik og ekstra tøff.

You know the feeling of instant fabric-love? When you treat your yard like a fragile treasure, and it kind of hurts to cut it, reduce it to pieces? For me, it's like that with Lillestoffs Rocket Rock. But keeping and caring for it in my shelf only pleases me... So to "share the love" I turned it into a T-shirt and a shirt, and eventually to some beanies (but that's another story). Rocket Rock is combined with stripes - I do love the stripes as well. They look great with almost everything! Applications and patches is a great way to use small fabric pieces that keeps piling up.

Stoff/fabric: Rocket Rock/Lillestoff og ribb fra Kjekk & Søt. Stjernestoffet er fra Stof2000 i Danmark. Striper/Lillestoff fra Olivias.
Mønster/pattern: Genser er bearbeidet mønster fra boka til Heilt Spesiell/Jubel, T-skjorte er mønster fra Onion. 

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

2 kommentarer:

  1. Jeg kan absolut genkende følelsen og også når jeg klipper den sidste ting af favoritstoffet :-D Det er fantastisk hvilken glæde stof kan give både ubrugt og som færdigsyet ;-) Tak for et hyggeligt indlæg :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt sant - man er nesten litt trist når siste rest er brukt opp! Dette er det bare stoffelskere som forstå. :-)

      Slett