Et lite restetips...

Det har vært stille på syrommet de siste ukene. Ikke fordi jeg ikke har lyst til å være der lenger - men de tekniske fasilitetene har vært fraværende. Jeg mangler strøm! Vi holder på med et større oppussingsprosjekt på kjøkken/stue, og i den forbindelse gikk strømmen på syrommet med i dragsuget. Det har vært veldig nær en liten katastrofe, så i riktig desperate øyeblikk har jeg dratt med meg en lang skjøteledning inn på syrommet for å stagge de verste abstinensene.

Nå nærmer prosjektet seg slutten, og med ferdigstillelse kommer forhåpentligvis strømmen tilbake til maskinene mine.

Dette er en bursdags T-skjorte som mottakeren heldigvis var veldig fornøyd med. Men jeg tenkte jeg ville tipse dere om en fiffig måte å bli kvitt noen ribb-rester på.  

Jeg har ikke covermaskin, så ribben jeg bruker skjærer jeg til for hånd i lange strimler og syr på i to omganger med min gode, gamle Bernina. Med litt øvelse så funker det som ei kule.

De fleste ribbstykkene jeg har er ikke rundstrikket, så jeg får ikke uendelige lengder med sammenhengende ribb heller. Det blir små biter og rester hist og her. Stort sett klarer jeg bruke opp det meste, det er overraskende lite svinn, men noen biter er så små at jeg ikke har visst helt hva jeg skal gjøre med dem. Inntil jeg fikk en genial idé her en kveld... Jeg brukte en bit som et dekorelement under etiketten min. Festet biten med vliesofix og sydde fast med rettsøm, og festet etterpå merkelappen min som vanlig. På den måten fikk jeg trukket litt farge ned på nedre del og T-skjorta ble straks litt mer forseggjort. Så nå har jeg en perfekt unnskyldning for å ta vare på også de minste ribbitene!


Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi

1 kommentar:

  1. Så smart og så fint det ble!! Jeg har litt problemer med å kvitte meg med små rester, men har aldri funnet ut hva jeg kan bruke de til, så esken blir bare større og større. Takk for smart tips. :-)

    SvarSlett