Kosedress - null stress!

Den siste tiden har vi hatt fokus på kos. Eller rettere sagt kosedress. 


Storebror arvet for en tid tilbake en kosedress. Eller onepiece som noen også liker å kalle det. Kosedressen ble umiddelbart et favorittplagg. Men tiden går og nesten umerkelig skjer det som alltid skjer med voksende barn; klærne blir for små! KRISE!

Mamma måtte umiddelbart ta grep, og klikket hjem både stoff og mønster. Klart poden må ha kosedress! Vi sparer tross alt veldig mye tid om morgenen med å bruke den. Det sier Storebror. Bare eeen betingelse; den måtte være svart!

Jeg har sydd av Minikrea sitt jumpsuit-mønster. Alt i alt syns jeg mønsteret er bra, det blir en romslig og vid kosedress, helt perfekt til sofakos. Og skolebruk. Og fritidsbruk. Egentlig all slags bruk.

Glidelås i stretchstoff er ikke bare-bare. Jeg har hatt et par dårlige erfaringer tidligere, der stoffet bølger seg veldig og resultatet ikke blir så pent som jeg hadde ønsket. Denne gangen tok jeg meg bryet med å stabilisere stoffet med vlieselin og tråkle fast glidelåsen før jeg sydde. Det var absolutt verd de ekstra minuttene det tok, for resultatet ble en flat, fin glidelås helt uten bølger.

En ekstra liten detalj jeg har lagt til er belegget under glidelåsen. Dette er ikke orginalt i mønsteret. Belegget  sørger for at glidelåsen ikke kjører seg fast i eventuelle klær under. Selve belegget var ikke noe hokus pokus å sy på - et lite tips jeg snappet opp et sted på Facebook.

Et annet tips jeg har snappet opp et eller annet sted på internett er å klippe et lite hakk i glidelåsen der hvor to sømmer møtes. For eksempel øverst ved lommene. På den måten blir det mye lettere å holde styr på glidelåsen og få sømmene til å møtes helt perfekt - også etter at glidelåsen er på plass.

Her ses toppen av belegget bak glidelåsen. Det ligger over på forsiden, slik at glideren ligger pent inni belegget og forhindrer ubehagelig gnissing mot halsen. Mønsteret har en annen fin detalj jeg liker godt, en stoffstripe i nakken som skjuler sømmen der hetta er sydd på. Jeg har klippet denne stripa i en kontrastfarge, og det ble helt smashing på en ellers fargeløs kosedress.

Kosedressen var innertier hos Storebror. Han har bestilt en til, slik at han har en backup når denne er til vask.

Jumpsuit, onepiece. Call it whatever you like; my oldest son LOVES them! According to him they are super timesaving and appropriate for almost any occasion. When he outgrew his old jumpsuit he ordered a new one. I could possibly sew one, but it had to be black. I insisted on the stripes... I have used Minikreas jumpsuitpattern, and will happily recommend it. I added some details around the zipper, but otherwise the pattern is pretty close to perfect. The jumpsuit was a big hit - and my son has already ordered another one, he is desperate for a backup when this one needs a spin in the washer. 

Stoff/fabric: Sort isoli fra Kjekk & Søt. Det er ikke utenkelig at den stripete Lillestoff-jerseyen også er derfra. Glidelås og orange ribb fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Minikrea kjøpt hos Kjekk & Søt.

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar