Julekjolen - endelig på nett

Fjorårets julekjole har endelig kommet på bloggen. Velkommen skal den være!

 

Den har vært ferdig en stund nå. Julekjolen. Men det skulle bli nesten vår før jeg fikk somlet meg til å blogge om den. Uff. Men kjolen syns jeg er fin. Og så er den superfin sammen med høstjakken jeg sydde i fjor! 

Dette stoffet kjøpte jeg på Stoff og Stil for lenge siden. Jeg ville liksom bare sikre meg en bit av det. Siden har jeg tenkt mye og lenge på hva jeg skulle sy av det. Jeg landet nesten på en peplumtopp. Men så kom det nye Alt om Håndarbeide i postkassen rett før jul...

Der var denne "70-talls"-modellen avbildet. De kalte den det. Og da visste jeg med det samme hva det skulle bli av det blå stoffet som lå i hylla.

Ser dere at jeg har lagt meg i selen med mønstermatching? Kjolen har biser både i midstykket foran/bak, på ermene og i halskanten. Jeg er veldig glad i biser, jeg syns de gjør mye for et plagg. Og denne kjolen hadde ikke vært den samme uten.

Lyst å prøve deg på bisebånd? Jeg har laget en finfin tutorial på hvordan du klipper og syr bisebånd. 

I halsen har jeg satt inn en knapp og en trådløkke på baksiden, for jeg fikk ikke belegget stivt nok til at det klarte å holde fasongen. Lekse lært til neste knappehullsåpning...

Jeg har gjort noen små endringer; jeg har justert innsnittene på forstykket en anelse. Og så gikk jeg for en versjon uten glidelås i ryggen. Stoffet har nok stretch i seg, og modellen er romslig nok til at det går helt fint.  

My Christmas-dress is finally online! I bought the fabric months ago, just to make sure to get a piece. I knew I wanted so sew something, and I had almost decided on a peplumtop when the latest "Alt om håndarbeide"-magazine landed in my mailbox before Christmas. Suddenly I knew. It had to be this retro jerseydress with piping details. I love piping, it really makes a garment. I altered the pattern/darts slightly, and decided to leave the back zipper out. The fabric is stretchy and the dress roomy enough to manage without. I also added a hook and eye in the keyhole opening in front, just to keep it in place.

Stoff/fabric: Jersey og ribb til bisebånd/piping fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Alt om Håndarbeide

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar