Blondeskjørt til varme sommerdager

Et blondeskjørt må man rett og slett bare ha om sommeren. Jeg sydde mitt ferdig akkurat i tide til ferien...


Jeg har lenge ønsket meg et fint blondeskjørt, og har vært på jakt etter et brukbart mønster. Da det perfekte mønsteret lot vente på seg, slo det meg plutselig at det kanskje ikke ville være så vanskelig å bare sy et skjørt. Uten mønster.

Jeg har lenge fulgt med på vlogen til Sew Over It (London). Hver uke poster de en ny video på YouTube, de inspirerer med stoffer, mønster, tips og tutorials. Virkelig verd en titt. De har også en flott nettbutikk med mønster og stoffer som jeg har lyst å prøve ut. Like før sommeren var en av videoene å sy et blondeskjørt. Det var etter å ha tittet på den at jeg tok mot til meg og satte i gang selv.

Jeg startet med å måle livet og lage skjørtets linning. Derettter laget jeg legg og tilpasset skjørtedelen linningen. Egentlig såre enkelt. Skjørtet har skjult glidelås bak. Blondestoff krever fôr. Her ble det ikke helt som planlagt, siden fôret jeg hadde kjøpt til formålet var altfor gjennomsiktig. Dermed måtte jeg bruke et avlagt gardin, noe som gjorde skjørtet litt tyngre enn det hadde trengt å være, men hvertfall ikke gjennomsiktig. Jeg er uansett godt fornøyd med skjørtet.

Blusener også hjemmelaget, sydd i et lett viskosestoff. Jeg har tegnet mønster fra en favoritt i skapet, den har korte kimonoermer og svakt buet nederkant.

Alt i alt ble det mye hjemmesydd i årets feriekoffert - jeg gleder meg til å vise dere flere ting etterhvert!

This year I am proud to announce that most of my summer wardrobe is homemade! I made this lace skirt after seeing Sew Over It's vlog on pleated lace skirt. I made it without pattern, and it turned out great! I am so pleased. I also made the blouse. Its a copy of a store bought blouse that I love. I really look forward to show you more of my me-made-summer-wardrobe!

Stoff/fabric: Alt stoff fra Stoff & Stil
Mønster/pattern:  Eget/my own


Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar