Mamma - det er hull i buksa!!

Du kjenner det sikkert... Alle som har eller har hatt barn i hus vet hvor fort (og ofte!) det blir hull på både ute- og innebuksene. Men hva kan man gjøre med det?

 

Du kan selvfølgelig kassere buksa og kjøpe en ny... Men la oss være ærlige her; et lite hull på kneet - det er en god del bruk igjen på denne buksa. Det er ikke bare økonomisk fornuftig å reparere litt ødelagte klær, det er bærekraftig også! Så mye klær som vi konsumerer i løpet av et år - et liv - så gir det all mening i verden å prøve å bruke det vi har til det enten er for lite eller skikkelig ødelagt. Og så gir det meg aldri så lite tilfredstillelse å reparere noe, sette det i stand igjen.

Vatterte utebukser er ikke det letteste i verden å fikse. Knærne er litt knotete å komme til med maskinen og stoffet er gjerne så tykt at det blir vanskelig å sy gjennom med en vanlig husholdningsmaskin. Men det er ikke helt hokus-pokus heller, så nå skal du få et godt tips; ferdig lapp, tekstillim, nål og tråd! 

Lim på lappen slik at den holdes på plass mens du rigger til symaskinen eller trær nålen. For du kan like godt sy denne fast for hånd. Målet er å jo å hindre at hullet blir større, og beskytte litt ekstra. Og det gjør man like godt med håndsøm. Jeg brukte maskin denne gangen, men jeg må innrømme at det sannsynligvis hadde gått fortere å sy denne stjernelappen på for hånd... 


Og vips og voila - så god som (nesten) ny! God samvittighet og noe penger spart.

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar