Syrommet - behind the scenes

Har du noen gang lurt på hvordan et syrom ser ut på innsiden? Velkommen inn i mitt lille univers. :-)

 

La meg først av alt starte med å si at jeg har ryddet. For anledningen. Men selv om jeg har ryddet, så er det jo litt gladkaos her. Og sånn skal det være. Hvertfall liker jeg at det er sånn. Men det må være system i rotet.

La oss ta for oss hva som finnes her. Jeg har en hylle over symaskinene som inneholder alt fra multisprayen CRC 5-65, til en gammel parkeringsbot, fjorårets julekort og en tegning fra poden. På lampa henger en avrevet tigerhale fra en av guttas tigerkostyme. Det er lenge siden kostymet ble for lite, men halen har blitt hengende som et slags minne. En alternativ revehale, om du vil. Blyanter, sugerør (til støvsuging av maskinene), krittpenner og oppsprettere har jeg stående i kopper bak symaskinen. Lett tilgjengelig. En kalender fra 2015 pynter på veggen.

Symaskinen min er en god, gammel mekanisk Bernina 1006. Den har jeg hatt i over 20 år, og den går fortsatt som ei klokke. Berninaen min syr pålitelig og pent i allslags stoff, den syr pene knapphull og har et lite utvalg av elastiske sømmer. Det eneste jeg i de siste årene har savnet på den er overtransportør. Det har jeg jo klart meg uten i alle disse år, men jeg vet at det er mulig å få tak i overtransportør til denne maskinen hvis jeg plutselig bestemmer meg for at det må jeg bare ha!

Overlocken Brother 4234D er nyeste tilskudd i maskinparken. Jeg har hatt den siden 2014, jeg bruker den mye og er godt fornøyd med den.

Under vinduet, og til høyre for maskinene, har jeg akkurat plass til en A2 skjæreplate fra Stoff og Stil. Den bruker jeg en hel del, som du sikkert kan se. Etter noe tids bruk vil det bli spor i den etter rullekniven, så etterhvert må den nok byttes ut. Men enn så lenge er den god nok. Denne plassen prøver jeg å holde noenlunde ryddig, for det er kjekt med et sted å brette ut arbeidet sitt på...

Benken jeg bruker er en bordplate med ben fra Ikea. Den er 200 cm lang og 60 cm bred, og det fungerer supert på mitt smale syrom.

Da vi flyttet inn i rekkehuset vårt på Lørenskog hang denne blå hullplata i boden. Den fikk etterhvert nytt liv på syrommet, og jeg må si at den er virkelig praktisk! Det er kjekt å ha et sted å henge fra seg sakser, rullekniver, diverse linjaler og mønstervekter. Den rommer mye, men det er fortsatt uutnyttet plass på denne...

På en sidehylle har jeg en dedikert plass til uvaskede stoffer. Det er for at jeg skal ha kontroll på at det som ligger i stoffhylla er vasket og klart til å sy av. Jeg vet ikke nødvendigvis ennå hva det blir av disse stoffene.

Bortsett fra dette, da. Det har jeg en helt klar idé om hva skal bli. Jeg har nemlig tenkt å sy en skjorte i dette fantastisk tynne, myke denimstoffet fra Stofdepotet i Danmark. Men først må jeg finne et bra mønster. Noen anbefalinger? Jeg har kun 2 meter av denne herligheten.Jeg har selvfølgelig en fyldig stoffhylle. Her er den en salig blanding (jeg har et system - æresord!!) av ribb, fleece, isoli/french terry og jersey. Her er alt vasket og klart, så det er bare å gå i gang når sydillen klør tilstrekkelig.

Intet syrom er komplett uten et utvalg av sybøker og syblader. Her er det flere jeg ikke har brukt til så mye annet enn å bla i for inspirasjon, og flere jeg har brukt nesten fra perm til perm. Den røde, Heilt Spesiell og Julbel er en av dem - syr du mye til barn er denne for et must å regne.

Sytråd. Man kommer ikke utenom et utvalg av farger hvis man syr en del. Jeg oppbevarer mine sneller i en kjekk plastkasse fra Stoff & Stil. Den er forlengst overfylt, og jeg burde sortert snellene etter farge, men det gidder jeg ikke. Lillebror er nemlig veldig glad i å "hjelpe meg å rydde" i den kassen, så ethvert fargesystem ville hatt kort levetid uansett.

Det eksisterer selvfølgelig en "ønskeliste" over ting jeg har lyst å supplere med på syrommet. Men det får vi komme tilbake til i et annet innlegg.

Takk for følget "behind the scenes" på syrommet. Håper du fikk noen tips eller idéer du kan bruke, eller på en eller annen måte ble inspirert.

//Heidi  2 kommentarer:

 1. Hei Heidi :)

  Så flink du er! Nå har jeg fått masse inspirasjon og tips, så nå tenkte jeg også at jeg skulle kaste meg inn i syverdenen.. Takk! Hälsa mannen din.

  Kram Ulrika :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulrika! Tusen takk - så bra at jeg kan inspirere noen - det er stas! Si fra hvis du trenger å være med i syklubben jeg er med i - masse råd, tips og gratis hjelp å få med seg der. :-) Mannen hilser så masse!

   Heidi

   Slett