Molly - the gamechanger

En sjelden gang blir plagg skikkelig innertier. Molly-kjolen er innertier. Alt stemte denne gangen. 

 

Stoffet var helt perfekt til formålet, mønsteret var perfekt til både stoffet og meg, kjolen var enkel og grei å sy, og den er utrolig komfortabel å ha på. Det er egentig ikke så mye mer å si. 
 
Men det kommer litt utfyllende informasjon. I januar kjøpte jeg e-boken "My Capsule Wardrobe" fra Sew Over It. Boken inneholder hele 5 plagg/mønstre (pdf) hvor noen av dem har flere variasjonsmuligheter. Boka tilbyr en jakke, en topp/kjole, en skjorte/skjortekjole, et skjørt og en jeans. Tanken bak boka er at disse 5 plaggene er alt du trenger ha med deg på en liten storbyferie - men de er også gode og anvendelige hverdagsplagg.

Molly kjolen er det første plagget jeg syr fra boka, men jeg har planer om å prøve meg på både skjørtet og skjortekjolen.

Stoffet jeg har brukt er en herlig vinterjersey fra Stofdepotet (Danmark). Den er tykkere enn vanlig jersey, og har dermed mer tyngde og det passer utmerket til dette mønsteret. Kjolen er lun og er helt perfekt til denne årstiden.

Det er et par måneder siden jeg sydde denne - men den er UTEN TVIL det egen-sydde plagget jeg har brukt mest. Jeg elsker den!

Jeg vil si at mønsteret er veldig nært på nybegynner-nivå. Velg et stødig jerseystoff (ponte roma, vinterjersey e.l.) som både er veldig egnet for kjolen, men også enkelt å sy i. Eneste stedet du kan møte på utfordringer er på kantingen i halsen. Der vil stoffet avgjøre hvor mye man må strekke kanten for at den skal legge seg flatt og fint på kroppen. Jeg anbefaler å tråkle kantingen og prøve kjolen på før du syr den fast med maskin.

This is a short one. Sew Over It Molly Dress. I love everything about it. The fabric is perfect, the fit is great, it sews up really well and the dress is SO comfortable. I love it - and have worn it A LOT since I made it a few months ago. Go get the E-book, it's really good value for money.
 
Stoff/fabric:  Vinterjersey from Stofdepotet (Danmark) 
Mønster/pattern: Molly dress fra Sew Over It (London, England)

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar