Blusefavoritt fra restekurven

Jeg er glad i bluser. Jeg liker dem med korte og lange armer, med eller uten knapper, rund hals, v-hals, til bukse, til skjørt - i det hele tatt... 

 

Denne blusen er intet unntak. Jeg sydde blusen før jul (først omtalt i dette nyttårsinnlegget), i et lett viskosestoff jeg fant i restekurven hos Stoff&Stil. Jeg pleier alltid gjøre meg en runde forbi restekurven, det hender det ligger en godbit eller to der, nemlig. Denne stoffbiten var helt klart en slik godbit.

Jeg tror jeg betalte 70 kroner for stoffet, og mønsteret fant jeg i et Alt om Håndarbeide-blad. Denne har jeg fått mye bruk ut av, en soleklar favoritt i garderoben.

Blusen har flere detaljer jeg setter pris på; reglanermer med et lite innsnitt på skulderen for god passform, lett innsvinget i livet, delt bakstykke og en spennende åpning midt bak. Jeg har gjort ermene 3/4 lange, det syns jeg kledde dette stoffet - og meg - bedre.

Her bruker jeg blusen sammen med buksa fra dette innlegget, men det er et plagg som er lett å bruke sammen med både skjørt og jeans. Det er lett å pynte den opp og ned, og jeg liker overraskende godt mønsteret i stoffet!

Til neste versjon har jeg lyst å lage bakstykket litt lengre enn forstykket, mer som en skjorte. Jeg tror også det kunne være spennende med en fin volangkant nederst på ermene til en mer ensfarget variant.  Kanskje den også egner seg som en ledig kjolemodell á la denne? Jeg elsker virkelig mønster som er så basic at de kan være et utgangspunkt for videreutvikling. Og dette har helt klart potensiale! Det var bare det med tiden, da....

Akkurat nå syr jeg årets sommerplagg - jeg er spent på om jeg rekker å bli ferdig med alt jeg har lyst å sy før jeg drar på ferie... Men jeg lover å holde dere oppdatert her og på Facebooksiden min på hva som blir til på syrommet!

Super easy and versatile blouse made from a lightweight viscose fabric from Stoff&Stil. Pattern is from a Alt om Håndarbeide magazine. I love this blouse because it i so easy to dress up and down, I can pair it with jeans, a smart pair of pants, a skirt and it looks great no-matter-what. I like the details; the raglan sleeves, it has small darts on the sholder to accomodate a really good fit. The keyhole opening in the back... And i like the fabric surprisingly well, the beatiful shades in the grey and pink. I think the pattern itself is really versatile too, I can easily see this become a comfortable shift dress, imagine it as a ruffle sleeve blouse... So much to sew - so little time.

Stoff/fabric: Stoff & Stil
Mønster/pattern:  Alt om Håndarbeide


Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar