Barnehagebukse med tittekanter


Kalenderen viser fortsatt sommer, men dagene kommer til å bli kortere og kjøligere enten vi liker det eller ei... Så man kan like gjerne forberede seg litt. Lillebror (som ikke er så rent liten lenger) har vokst fra forrige runde med hjemmesydde bukser, og skapet trenger å fylles opp med gode og myke barnehagebukser.

Jeg har tidligere sydd bukser av enkleste sort til lillebror - ribb oppe og nede, ingen lommer. Men med alderen kommer behovet for et sted å oppbevare/gjemme alt fra småstein til tyggis. Så lommer må med. Ribb i livet og i bena er fortsatt veldig greit. Buksa er enkel og grei å få av og på selv.


Utgangspunktet for denne buksa er et mønster fra boka fra Heilt Spesiell/Jubel. Jeg har endret litt; fjernet baklommen og heller delt bakstykket og lagt til en tittekant/bisebånd. Jeg har ikke jobbet så mye med bisebånd før - så her er det helt klart rom for forbedring. Men resultatet ble ganske bra - og du verden så effektfullt det er med en sånn detalj i en kontrastfarge!


Jeg regner med at det blir flere versjoner av denne, den sitter så godt på! Da gjør jeg noen småjusteringer av skjæringen på bakstykket, samt at jeg får mer øvelse på tittekanten!

Buksa er sydd i gråmelert isoli, den har jeg hatt liggende i skapet siden jeg blåste støvet av symaskinen for 3-4 år siden. Godt å få brukt opp rester! Ribben er fra Stoff og Stil, mens jerseyen i lommene kjøpte jeg med hjem fra Tyskland. Den er økologisk og veldig myk og god.Etterhvert kommer det nok en genser som passer til buksa. Men når man først er i gang med bukser, så er det så kjekt å sy flere i en smell. Da går hele prosessen liksom litt fortere. 

Så et tips til eventuelle nybegynnere til slutt: Hele buksa er sydd på en snart 25 år gammel symasin - en enkel Bernina. Så du trenger altså ikke det siste av det siste for å sy flotte klær til deg selv eller barna. Mønster, stoff, tråd og symaskin så er du i gang!


Takk for at du tok turen innom!

//Heidi

1 kommentar:

  1. Superskønne bukser! Flotte detaljer - og er vild med striberne :-)

    SvarSlett