Hold dere fast - jeg har sydd til meg selv!


Jeg har flere ganger fått spørsmål om hvorfor jeg ikke syr til meg selv, jeg som syr så mye til barna. Tja... Hvorfor gjør jeg egentlig ikke det? Man er vel sin egen største kritiker, så terskelen for å sy til seg selv har vært høy... Men hvorfor skulle jeg ikke kunne få det til? Alle som syr flotte klær til seg selv har også startet et sted. Nå har jeg tatt mot til meg og sydd en drapert topp, etter mønster fra Pattydoo. Mønsteret heter "Shirt Elaine", og var enkelt og greit å forstå selv om det kom på tysk. Video var det også med. Kjekt.


Stoffet en en viscosejersey jeg har kjøpt på salg på Stoff og Stil for flere år siden. Den gang da var jeg fersk nybegynner og tenkte at stoffet kunne bli til fine bukser til gutta. Det er det selvfølgelig alfor tynt til - men det passer bra til en topp til meg selv.


Det er mønsteret som skaper draperingseffekten i ene siden. Ingen strikk, rynker, legg eller annen hokus pokus. Det gjør det selvfølgelig veldig enkelt å sy. Men jeg er litt usikker på om jeg kanskje synes at draperingen ble litt for "ukontrollert" for min personlige smak. Heldigvis er det et enkelt "problem" å løse, jeg kan jo bare rynke sammen den siden eller stikke fast noen legg. Jeg tror jeg må bruke den litt for å bli helt enig med meg selv.

Jeg elsker uansett halsringningen - den er nydelig buet. Og stripestoffet fungerer perfekt på denne modellen. Og luftig og deilig er den helt klart i dag når det er 35 grader på terrasssen!

Takk for at du tittet innom - ønsker deg en fin sommerdag!

//Heidi

2 kommentarer:

  1. Rigtig fin bluse - og skønt stof. Den sidder flot på dig så det er da bare at få syet nogle flere bluser til dig selv :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding, FrkTurkis!

      Slett