Gammelt blir som nytt - ny bukse av hettejakke!

Det er tynt med bukser i Storebrors skap. Han vokser som et uvær! I dag så denne myke joggebuksa dagens lys, nå er han litt bedre rustet til skolestart og kjøligere dager.

Det var aldri meningen at denne buksa skulle bli laget av en avlagt hettejakke fra 2007. Det var meningen at jeg skulle sy en av rester fra hyllene. Men så lå den gamle hettejakken der, og så begynte jeg å tenke på om kanskje armene kunne brukes som bein... Og gjett hva; det kunne de!

Det eneste som er nytt på denne buksa er ribben jeg har sydd på i lommeåpningen. Ellers er alt gjenbrukt fra min gamle hettejakke. Og jeg må innrømme at det var skikkelig moro og aldri så lite tilfredstillende å få en så flott bukse ut av et plagg jeg ikke bruker lenger. Det går jo ikke an å se at buksa har hatt et annet liv før!! La oss bare si det sånn at jeg har flere gamle hettejakker/gensere liggende  - og at han trenger flere bukser...

Sjekk det resultatet!


Armene var ikke lange nok til en hel bukse, så med utgangspunkt i et buksemønster fra Heilt Spesiell/Jubel-boka har jeg delt opp for- og bakstykket. Øvre del av buksa er klippet fra hettejakkens rygg, lommene fra fronten, og baklommene fra hetta. Ribben er også gjenbruk - den satt i  nederst på hettejakken min.

Sømmene har jeg dekorert med en sikk-sakk søm for å gjøre det litt ekstra spennende. Sømmen kan selvsagt sys med kontrastfarge - det er noe å tenke på til neste gjenbruksprosjekt. Merkene som satt øverst på ermene sitter nå på Storebrors lår.

Lommene har jeg for enkelhets skyld sydd inn i sømmen der jeg måtte skjøte ermene, men det funker bra og ble en fiffig effekt.

Og her er utgangspunktet. Min gamle hettejakke fra 2007. Moro at jakken som har vært med på så mange ferieturer (og ennå ikke er utslitt) nå får et nytt liv i småskolen og SFO!

I never ment for my old hoodie to transform into a brand "new" pair of pants for my oldest son. It just kind of happened... I ment to sew him a new pair from left-over fabric. Then I found the hoodie and I started wondering; could arms possibly turn into legs? And guess what - they can! Take a look at the result - I'm very pleased with it!

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar