I år blir det hjemmelaget.....

Jeg er glad i julen. Det er vinterens desiderte høydepunkt med lys, varme, god mat og familie. Jeg skulle ønske jeg med hånden på hjertet kunne si at førjulstiden er en tid preget utelukkende av kos, pepperkakelukt i huset og minimalt stress med julegavene. Sannheten er vel heller at det er 1000 ting man skal være med på. Mer eller mindre involvert.  Luciafrokost i barnehagen, foreldregløgg på SFO, nissefest, fakkeltog, juleavslutning og så har man lyst til å bake litt med barna, pynte pepperkakehuset, lage en ny tradisjon, møte venner og kjente til koselige førjulssamlinger. De fleste kjenner seg vel igjen... 

Oppi det hele er det julegavene... Som hvertfall ikke jeg kommer tidlig nok i gang med. Som blir litt stress på slutten. Dette året blir sikkert ikke noe unntak. Hvert år tenker jeg at det er litt galskap. Jeg tenker på alle pengene jeg bruker på gaver. Som andre bruker på gaver til meg og mine. Vi lever i en verden full av ting, vi har alt og trenger egentlig ingenting. Ingenting annet enn hverandre. Mer enn noen gang trenger vi å tilbringe tid med hverandre. Kanskje det er gave god nok?

Før jeg blir for filosofisk; i år har jeg tenkt å prøve å fri meg litt fra kjøpehysteriet. Et sted må man jo begynne. Jeg begynner med noen hjemmelagde julegaver.

For flere år siden kjøpte jeg boken "Julegleder". Tror det var på matbutikken, jeg husker ikke helt. Den har flere prosjekter jeg aldri kommer til å starte på, men også noe jeg har laget flere ganger. Som disse fine posene. I boka kommer de i to størrelser. Akkurat disse er ikke så store, akkurat passe til litt hjemmelagde brente mandler. Eller noen julekaker. Eller hjemmebakt grissini. Åh, eller et godt hjemmebakt brød? Eller hjemmelagde karameller. Eller kanskje nøtter? Kanskje barna vil fylle den med noe fint de har laget som Bestemor skal få?

I år blir det hjemmelaget. Hvertfall noe. Det er en begynnelse.

Du rekker lage et par før jul, du også. De er perfekte som venninnegave, gave til læreren, de ansatte i barnehagen, med eller uten fyll. Det bestemmer du selv. Har du ikke boken, kan du la deg inspirere på Pinterest eller Google. Prøv å søke på "Utensilo nähen" (tysk), "Sew a bread basket" (engelsk) eller rett og slett på norsk; "sy en oppbevaringspose". Lykke til - og god førjulstid!

Long story short; this year I will break free from the buying-bonanza before Christmas. At least try. I know, Rome was not built in one day, but I have to start somewhere. I'm going to start with some homemade gifts this year. Not promising homemade gifts for everyone (would be nice), but for some. And it's a start. This fabric basket is big enough for a few homemade Christmas cookies, a toothbrush & toothpaste, a small homemade bread, how about grissini? Or maybee your kids want to make something nice and give to Grandma? You can find sewing instructions online, try Pinterest or Google. 

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar