Selvgjort er velgjort!


Hold dere fast - jeg har sydd en jakke til meg selv! En høstjakke i ull - jeg kan nesten ikke tro det selv! Selv om det er ting jeg ser kunne vært løst både annerledes og bedre, så er jeg fornøyd og jeg føler meg fin i jakken. Mission accomplished.


Jakken er sydd i ullfilt fra Stoff & Stil. Mønsteret jeg har brukt er også derfra. Jeg valgte å lage passepoilerte lommer i stedet for påsydde lommer. Så fikk jeg prøvd meg på det igjen. Opprinnelig skulle jakken syes uten fôr, men jeg ville gjerne ha en fôret jakke, så da ble det sånn.

  På et eller annet tidspunkt har jeg lyst til å prøve meg på denne jakken igjen. Da skal jeg huske på følgende:

  x Ta mønsteret inn litt på skuldrene, jakken er litt for bred
  x Legg til et par centimeter på ermlengden
  x Klipp föret med ekstra romslig sømrom. 
  x Tilsynelatende er jeg mindre glad i å sy fôr. Sy fôret først.
  x Ikke sy hele lommen i fôrstoffet, det er for lett/har ingen god substans.
  x Sy fast knappene/hektene før fôret sys fast i jakken.
  x Knapper vil fungere bedre enn duffelcoat-knapper.
     Med veske på skulderen gir duffelcoat-knappene nok rom til at jakken drar seg ørlite
     skjev/blir ujevn i nedre kant.


  Selv om det er mye forbedringspotensiale, så har jeg allerede rukket å bruke jakken mye! Synes den er super både åpen og kneppet igjen, jeg er virkelig glad for at jeg kastet meg uti det - versjon 2 kan bare bli bedre!

  I made myself this fabulous jacket. There are a lot of thing I will do differently (and better!) next time around, but bottom line; I'm really happy with it! I have already worn it a lot, and I feel really smart wearing it! Mission accomplished! 

  Stoff/fabric: Ullfilt, fôrstoff og knapper fra Stoff & Stil.
  Mønster/pattern:
  Modifisert mønster nr 24022 fra Stoff & Stil.

  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar