Godt nytt hjemmelaget år!

Godt nytt år til alle lesere! Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk jule- og nyttårsfeiring! Plutselig er 2016 her, og med et nytt år kommer også gjerne forsettene... Selv om jeg i årenes løp har erfart at de fleste nyttårsforsetter ikke varer så lenge, så prøver jeg meg på nytt likevel. I 2016 vil jeg prøve å kjøpe mindre av det jeg kan klare å lage selv. Jeg tyvstartet i god tid før jul i 2015 med å strikke kjøkkenkluter som ble julegaver til damene i barnehagen. Selv elsker jeg disse hjemmelagde klutene, jeg synes de er mye bedre enn de jeg kjøper og som en ekstra bonus tar det lenger tid før de lukter guffent... Jeg bruker garn i 100% bomull, da kan jeg vaske dem på 60 grader.

Kluten er kjapp og enkel å strikke. Har du rester av bomullsgarn liggende er dette det perfekte prosjekt! Jeg har laget "magebånd" til klutene mine, det gir det lille ekstra når det er gave. Slike bånd kan du finne gratis på nettet og printe ut hjemme. Sjekk for eksempel denne linken hos Tusen Idéer.


Oppskriften på denne har jeg funnet på denne nettsiden; Tusen Idéer. Det er en blogg for "deg som elsker hobby og håndarbeid", og de har masse tips til små og store hekle-, strikke- og syprosjekter. Og en hel del andre ting. Vel verd en titt.

Pinterest er stedet å gå for inspirasjon. Her finner du alt mellom himmel og jord. Strikking, hekling, søm, redesign, DIY-prosjekter, hacks, inspirasjon til bursdagsfester.... Det du ikke finner der er ikke verd å finne. Pinterest er som en digital korktavle, du "henger opp" bilder på forskjellige "tematavler" slik at du finner dem igjen når du trenger dem. Du trenger en brukerkonto, du kan f.eks bruke en du allerede har; Facebook-kontoen din.

På Pinterest fikk jeg idéen til å sy bokbind. Så da Storebror kom hjem med ny skolebok i går fikk jeg brukt en gammel stoffrest til et hjemmelaget bokbind. Jeg vet virkelig ikke hva jeg ellers skulle brukt den stoffbiten til, så at skolegutten syns trykket lignet på en fotballklubb-logo og gav grønt lys for bokbind var jammen bra!

Jeg krysser fingrene for at dette bokbindet tåler noen turer inn og ut av sekken uten å revne slik bokbind av papir har en lei tendens til å gjøre...

Velkommen til å følge meg i mine små og store hjemmelagde prosjekter utover året!

Takk for at du tittet innom!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar