Mathilde - til meg selv - del 1

Kjenner du ikke til Mathilde? Det gjorde ikke jeg heller. Før jeg så henne på Pinterest. Og begynte å tenke på om hun kunne passe til meg... 

 


Og det kan hun tydeligvis. Mathilde er navnet på et mønster designet av Tilly som driver Tilly and the buttons, den samme Tilly som var med i det britiske symesterskapet i første sesong. Jeg har fulgt med på nettsiden hennes og syns hun har mange flotte mønster. Mathilde er det første av hennes design jeg prøver. Jeg kjøpte et pdf-mønster, lastet ned og printet ut hjemme. Klipp, tape sammen og tegn av mønsteret og du er klar. 

Først sydde jeg blusen opp i et gammelt dynetrekk, bare for å sjekke passformen. Når man syr til seg selv har jeg lært at det er nyttig å sy en prøve i et billig stoff. Det er selvfølgelig super nyttig, men ganske kjedelig... Fordelen er selvsagt at du får testet og justert FØR du setter saksa i det fine stoffet. Resultatet bør da bli bra, forutsatt at du har gjort en god jobb med dynetrekk-prøven.

Mathilde har kneppingen i ryggen, forsiden har flotte legg - noe som dessverre ikke kommer til sin rett i dette stoffet i det hele tatt. Lekse lært. Jeg har brukt blusen flere ganger, og det er elementer med den jeg liker veldig godt. Min versjon ble etter justeringene mine litt for vid for min smak. Quick fix, sier du? Ja, egentlig. Men da må jeg sprette opp de franske sømmene som jeg er så utrolig godt fornøyd med... Så denne lever nok videre som "for vid". Inntil videre. Skuldrene er også en anelse for langt ute til meg, så de henger litt over. I prosessen har jeg også oppdaget at jeg nok har litt foroverlente skuldre, så skuldersømmen ligger ikke der den skal - og dermed dras hele blusen over skuldrene og bakover mot ryggen. Så en justering av skuldersømmens plassering er nødvendig for meg. 

Neste gang - for det blir en neste gang... Det er derfor dette innlegget heter "del 1". Jeg har ikke tenkt å gi Mathilde opp riktig ennå, selv om jeg ikke er 100% fornøyd med akkurat denne utgaven. Jeg har tegnet opp mønsteret på nytt, i en mindre størrelse (skulderutfordring forhåpentligvis løst), gjort de endringene jeg tenker å gjøre (justere skuldersøm, FBA og forlenge i livet) og planlegger å gi den flotte damen et nytt forsøk i nær fremtid.

Jeg har lyst å si litt om hvordan det var å sy Mathilde. Tilly har laget en utrolig flott tutorial som i flere deler tar for seg de ulike stegene i prosessen. Rikt illustrert med flotte, informative bilder er det rett og slett veldig enkelt å få et flott sluttresultat. Sett bort fra at jeg ikke har gjort en god nok jobb på tilpasningsbiten er jeg utrolig godt fornøyd med selve sy-jobben. Jeg kan trygt anbefale dette mønsteret, det er godt gjennomtenkt og godt laget - og følger man hennes fremgangsmåte bør resultatet bli veldig bra.

To be continued....

Stoff/fabric: Stoff og knapper fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Mathilde blouse fra Tilly and the Buttons

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar