Sommerens favorittbukse

Bukse blir ikke feil. Ikke engang midt på sommeren!

 

Om sommeren liker jeg lette, luftige bukser. Det er praktisk på mange måter. Man beskytter bena mot mygg og andre bitende utøy (ja, det er i aller høyeste grad et problem!), man er anstendig antrukket for titting på kirker i utlandet (ja, det er noen steder påkrevd med tildekkede knær og skuldre), og så er det jo bare veldig, veldig deilig å ha på.

For en stund tilbake kjøpte jeg en sånn lett og luftig bukse som jeg har vært veldig glad i. Jeg har lenge tenkt at jeg ville prøve å sy selv, og da jeg kom over et bra tysk pdf-mønster og et salg på Stoff & Stil lå alt til rette for litt egosøm. Jeg sydde først en prøve i et billig stoff. Det er alltid en god idé, da får man testet størrelse og passform og kan gjøre nødvendige endringer før man går i gang med det "fine" stoffet. Jeg måtte gå ned en størrelse, og forlenget beina litt. Resultatet ble veldig bra, og jeg har brukt denne buksa MYE i sommer!

Buksa er enkel og grei å sy, jeg vil si nivået er "litt øvet nybegynner". Det er et par legg foran på buksa, lommer og strikk i livet. Det følger med gode instruksjoner (på tysk, men forklarende bilder) og en Pattydoo video-tutorial (også på tysk) som man gjerne kan titte på først hvis man er usikker på fremgangsmåten. Videoen omtaler en bukse i stretch-stoff, men fremgangsmåten er den samme for vevde stoffer. Generelt anbefaler jeg Pattydoos mønster og videoer - de er godt laget med gode forklaringer.

I år er visst buksedrakter hot. Selv om jeg syns andre ser skikkelig smashing ut med buksedrakt har det ikke vært aktuelt å sy en til meg selv. Men jeg liker idéen om matchende topp og bukse, bare ikke i et stykke. Så av restene fra buksestoffet sydde jeg en topp uten ermer. Da kan jeg bruke bukse og topp sammen - eller hver for seg.

Mønsteret på toppen er Sorbetto top fra Colette. Det er et gratismønster som ligger tilgjengelig på nettet. Enkel og fin topp, jeg gjorde bare noen veldig få mønsterendringer før jeg satte i gang. Det er fort gjort å sy - og et perfekt prosjekt for å få brukt opp en restebit. Se forøvrig på Pinterest for inspirasjon på Sorbetto.

A pair of breezy pants are always welcome in my wardrobe. Espacially in the summer. They are so versitile. I love them after sunset when the temperature drops ever so slightly, when the mosquitos suddenly insist of joining the party, and also the fact that they are sooo comfortable to wear. I made theese particular pants from a german pattern, and fabric from Stoff&Stil. The top is a Sorbetto-hack. Sorbetto is a free pattern from Colette, available for download on their webpage. I really recommend it; it's a quick make and perfect for that leftover fabric. I made my top from leftover pants-fabric, so now I can combine them - or not. Just as I please.

Stoff/fabric: Stoff & Stil
Mønster/pattern: Top Sorbetto top by Colette (register and download here), pants Lamise by Pattydoo.de (buy here)


Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar