Sommerfresh kjole - del 2

Øvelse gjør mester! Og prikker er bare SÅ sommerlig og deilig! Denne har jeg gledet meg til å vise dere...Husker du 17. mai kjolen min? Det var mitt første egentlig forsøk på å tilpasse et mønster til meg. Med utgangspunkt i det tilpassede mønsteret og erfaringer fra forrige runde har jeg gjort et nytt forsøk. Og gjett hva - jeg er veldig fornøyd!

I forrige runde erfarte jeg at jeg måtte gjøre ytterlige justeringer under ermet/i ermeåpningen. Det har jeg gjort, jeg har også sydd kjolen i et lett viskosestoff og resultatet har blitt en luftig sommerfavoritt som jeg håper jeg får brukt masse!

Skal jeg sette fingeren på noe som jeg ikke er 100% fornøyd med, så må det være at jeg må øve meg mer på usynlig glidelås. Jeg får sydd den pent i, men avslutningen i toppen trenger definitivt mer øvelse. Og så må jeg huske å kjøpe mer enn 2 meter stoff hvis jeg skal sy denne igjen (note to self). 2 meter er akkurat ikke nok til belegg i samme stoff, og det vil man ha. Her måtte jeg bruke et sort fôrstoff som var usannsynlig glatt å jobbe med.

Men oppsummert, denne kjolen er jeg utrolig fornøyd med. Jeg føler meg fin, feminin og velkledd med denne på. På rette dagen har den sine Marilyn Monroe øyeblikk (ref kjole i vind), men er ikke det bare moro?

Remember this dress? My first actual attempt to sew fitted clothes for me. I used the altered pattern and my experience from last time and made a new dress. And guess what - I am really pleased this time! I altered the armhole to fit me better, and this time I made the dress in a lighter fabric. This polka dot viscose is perfect for this dress! I absolutely love it, it makes me feel great, feminine and well dressed. I guess I just have to live with the fact that on windy days the dress will behave slightly Marilyn Monroe-ish... But isn't that just fun? I still need to improve my invisible zipper skills, I can sew it in quite well, but I need to practice a neat and clean finish on top. I also need to remember that this dress requires more than 2 meters of fabric. This time I did not have enough fabric to make the armhole- and neckline facing. Instead I used a slippery lining fabric, not at all a joy to sew in - note to self.... 

Stoff/fabric: Stoff + glidelås/fabric + zipper Stoff & Stil.
Mønster/pattern:  23113 fra Stoff & Stil.

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  
 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar