Skolestart - del 1

Det er skolestarttid, og i år starter Lillebror i første klasse (hvor blir tiden av??). Det har etterhvert blitt en tradisjon at jeg syr noe nytt til skolestart, og i år er det selvfølgelig førsteklassingen som står først i køen!


Vi må ha et stoff!

Førsteklassingen får selvfølgelig velge selv, og da starter vi med en tur til Stoff&Stil. Der har vi vært mange ganger, så Lillebror er godt kjent med prosedyren: først tråler vi hyllene etter stoffer vi liker, vi tar og kjenner på stoffet, drar kanskje litt i det, og hvis både syer og mottaker er fornøyde med farge, trykk og kvalitet havner det i kurven. Så er det garnityr - og det er det morsomste! Stoff&Stil har et fantastisk utvalg av symerker og mange korresponderer godt med stoffene i sortimentet.

Back to school! Or to be precise: School! My youngest is starting school this year, and gets to choose fabric for a t-shirt/sweater for his first day in school. Exciting! We head off to Stoff&Stil, and he knows the drill; look, touch & feel, maybe pull a little, and if we're happy with the print and quality, we buy. But the icing on the cake - he gets to choose the accessories - the patches/iron-ons. Stoff&Stil carries a great selection of patches. 


Og tråd og matchende stoff og.... Vel hjemme starter jobben jeg synes er festlig; velge mønster, finne tråd som passer, stoffer som matcher - rett og slett planleggingen før jeg starter å sy. 

Jeg fant det mørkegrønne stoffet i lageret - og tenker at det kan bli fint som kanting i halsen og en litt spennende vri på ermene. 

Back home the planning starts. I really like this part of the process; finding a suitable pattern, finding matching fabric and thread - it gives me so much joy! 

Men hvilket mønster skal vi bruke?


En viktig del av planleggingen er å finne et mønster. Det må ha det uttrykket man vil ha, detaljene man er på jakt etter - eller hvertfall mulighet til å endre til å bli slik man ønsker. 


Jeg har flere mønstre på T-skjorter, men siden vi nærmer oss høst, vil jeg gjerne sy en genser med lange ermer som kan brukes utover høsten. I boka Sy til liten og stor fant jeg mønster på en bestefarstrøye med lange ermer. Jeg har sydd en lignende variant tidligere (se disse t-skjortene med knappestolpe), og jeg liker detaljen med knappestolpe veldig godt. Ermene vil jeg tilpasse slik at det ligner en T-skjorte med en genser under og kutte ut detaljen med ekstra langt erme på orginalmønsteret. 

Since we are going towards autumn and cooler days, I want to make a long sleeved shirt. So I referred to the "Sy til liten og stor" book by Kristin Thorsnes and found a shirt I think I can use. It has a button placket in the center front, and it also features a fun detail on the sleeve. But I want to hack the sleeve to look something like a t-shirt with a long sleeved shirt under. Makes sense? :-)

Har du et bra genser-mønster du bruker som utgangspunkt for egne designdetaljer- og variasjoner? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet under!

Do you have a "go-to" shirtpattern that is a great startingpoint for hacking/designdetails and variations? Do share in the comments below! 

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar