Kurs og ny kunnskap

Jeg har sydd "av og på" i nærmere 25 år. Det betyr ikke at man kan alt. Snarere tvert i mot. Det betyr bare at man vet at det alltid er noe nytt og mer å lære... 

 

I begynnelsen av april dukket det opp tilbud om å være med på sykurs med Kristin Thorsnes. SELVESTE HeiltSpesielt Kristin, altså! Hun er forfatter av boken "Sy til liten og stor" og medforfatter av boken "Sy glade klær til glade barn" - bøkene er nesten som bibler å regne for alle som syr til barn (og voksne). Jeg har brukt mønstrene i den første boka MYE, den nyeste boka har jeg akkurat fått - jeg gleder meg til å sy mye derfra også. Gode, anvendelige mønster, tydelige beskrivelser. Anbefales, altså.

Kurset skulle være hos Uglemor, en nettbutikk (men også fysisk butikk) jeg har handlet mye hos. Det er ikke helt i nærheten av der jeg bor, men i akseptabel avstand. Jeg kastet meg på. Det er en ting å komme seg på kurs, bli inspirert og lære noe nytt. Men gleden av å sy sammen med andre sygale er fantastisk! Og så fikk jeg jo hilse ordentlig på Uglemor og virkelig ta og føle på de flotte stoffene hun har i butikken sin! Det er heller ikke så dumt.

Kursets tema var "knappestolpe". Vi fikk sy et valgfritt plagg som måtte ha knappestolpe. Jeg har sydd knappestolpe før, se bare på denne rakettgenseren til Storebror. Den gang da gikk jeg frem på en litt annen måte, det er nemlig flere veier som fører til Rom. Men Kristins måte å gjøre det på var både enkel og ga et pent resultat. Hun har en fin trinn-for-trinn forklaring på knappestolpe i sin nye bok. 

Det ble Lillebror som fikk gleden av å få det aller første plagget med "ekte" knappestolpe. Han pleier normalt være litt skeptisk til plaggene jeg syr, han må liksom "varmes opp" et par dager før han er klar for å ta dem i bruk. Men denne T-skjorta måtte på umiddelbart! Så noe riktig må jeg ha gjort. Selv synes jeg denne fargekombinasjonen er så herlig - mintfargen er fantastisk!

Noen dager senere ble denne T-skjorten til. Storebror var invitert i bursdag og hadde lyst å gi bort en personlig gave til bursdagsgutten som er veldig fotballinteressert.

Jeg synes det er supert når gutta mine har lyst å gi bort "hjemmesydde" ting, så jeg var ikke så vanskelig å be. Mitt eneste kriterium var at T-skjorta måtte ha knappestolpe. Øvelse gjør tross alt mester. Så da ble det sånn. En fotball T-skjorte med knappestolpe til bursdagsgutten.

Helt til slutt en liten detalj; en liten ribbit under merket. Det er supert for å bruke opp små rester av ribb, men også en ekstra detalj som gir plagget det lille ekstra. Jeg har forresten tipset om akkurat dette før, se på denne bursdags T-skjorta jeg sydde i fjor.

Stoff/fabric: Grått monsterstoff fra Klar-ferdig-sy, stripene (både de brune og sorte) er Lillestoff, sannsynligvis kjøpt hos Kjekk & Søt, all ribb fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Bestefarstrøye fra Heilt Spesiell sin bok; Sy til liten og stor.

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar