Ny skolestart - nye klær

2. klasse er i gang! Og når man starter på et helt nytt skoleår er det ekstra stas med helt nye klær. Også i år fikk jeg lov å sy første skoledag-klærne. Kanskje det blir en tradisjon?

Storebror har valgt ut dette kule stoffet selv. Eller det vil si; jeg har sett på det en stund og tenkt at dette vil han nok like... Han liker nemlig kule, fargerike stoffer. Så vi var skjønt enige om at det måtte bli dette flotte Hamburger Liebe stoffet. "Cool baboon" heter det, og er et mykt og deilig jerseystoff.

De tøffe bavianene har fått følge av orange detaljer. Jeg har sett stoffet kombinert med blått, det ble mer nøytralt. Men Storebror er ikke redd for å vise seg frem i farger, så orange var helt klart veien å gå.

Mønsteret er et Onion T-skjorte mønster hvor jeg har forlenget ermet til lang arm. Genseren har fått orange biser. Her finner du en trinn for trinn tutorial på hvordan du syr biser.

Jeg har pyntet sømmene med en orange sikk-sakk søm, det gjør uttrykket litt røffere, noe som passer bra for Storebror. På ermet har jeg sydd inn et felt med orange jersey. Tanken var at dette skulle havne omtrent på albuen, og at det lille innsnittet skulle lage en naturlig "vinkel" på ermet der albuen er. Men feltet havnet litt for høyt opp på ermet og innsnittet har jeg snudd feil vei, så det tjener egentlig ikke til noen annen hensikt enn pynt. Neste gang jeg velger å sy på denne måten skal jeg sørge for å ha feltet lenger ned. Det vil nok se bedre ut.

Baviangenseren fikk selvfølgelig følge av en ny bukse. Som jeg har nevnt tidligere (bl.a. i dette innlegget) er det vanskelig å finne butikk-bukser som passer bra til Storebror. Han er lang og veldig tynn, så bukser som er lange nok blir for vide i livet. Målet er å sy hvertfall et par bukser som passer hans kropp hvert år.

Dette er en classic jeans (mønster fra Ottobre 4/15) med alle de klassiske jeans-detaljene. Jeg har sydd buksa i jeansstoff med litt stretch fra Stoff og Stil. Jeg kunne nok med fordel valgt et jeansstoff uten stretch, buksa er nemlig ganske romslig i modellen. Med fordel kunne jeg nok også valgt en størrelse mindre i livet (jeg har sydd str 116 i livet og str 134 i lengde).

Detaljer. Gylf med glidelås, lommer med pynt, beltestropper. Trykknapp - han syns fortsatt det er litt kronglete med vanlig knapp. Jeans er moro å sy, man får virkelig prøvd seg på de klassiske detaljene, og det er ordentlig gøy å lykkes med en slik bukse. Jeg syns buksa ble veldig bra - jeg er godt fornøyd. Men akkurat denne modellen (classic jeans med rette bein) ble generelt for vid for min sønn. Neste jeans blir nok en smalere modell.

First day in 2nd grade. New pair of classic jeans (pattern from Ottobre) and shirt (pattern Onion). 

Stoff/fabric: Cool Baboon-jersey fra  Klar-ferdig-sy. Jeansstoff og orange ribbstoff fra Stoff & Stil
Mønster/pattern: Bukse: Classic jeans fra Ottobre 4/15, genser: bearbeidet mønster fra Onion

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar