Ny genser til Mini Mister

Lillebror har behov for litt påfyll i skapet. Det mangler liksom litt av alt akkurat nå. Så bare for å komme i gang med noe har jeg sydd en lun og deilig genser. Denne genseren har høy krage/hals som varmer godt nå på vinterstid. Det er nesten som genser og buff i ett!


Genseren fikk tommel opp - heldigvis! Det er en fin modell som er relativt rask å sy. Jeg har flere stoffer liggende som kan passe godt til slike gensere... Neste gang vil jeg gjøre noen små mønstertilpasninger, ermene er litt smale og ermehullet var litt i trangeste laget for Lillebrors smak.

Jeg har sydd denne i str 116, det skal normalt være litt stort for Lillebror. Men denne satt fint på, så jeg konkluderer med at Mini Missy/Mister (som mønsteret heter) er litt lite i størrelsen. Buksa har jeg forresten også sydd og dekorert med reste-stjerner og avkapp-striper.

Det er ikke så lett å få modellen til å stå stille for å få tatt gode bilder. Særlig ikke når det er musikk på i tillegg... Så uklare bilder skyldes altså ikke at jeg har problemer med å fokusere, snarere at motivet er i konstant bevegelse....

Før jul sydde jeg flere varianter av denne genseren. Denne havnet under et juletre i Trøndelag.

Detaljbilde fra kragen. Den har knytting slik at den kan lukkes ordentlig til hvis det skulle bli kjølig nok.

Mønsteret jeg kjøpte fra et tysk nettsted gir god valuta for pengene. Det har nemlig både en innsvinget jentemodell og en rett guttemodell. Derav navnet Mini Missy/Mister. Begge modellene har to lengder. En vanlig og en lengre "tunika"-variant. Denne Bambi-genseren er en innsvinget tunikamodell.

Som om det ikke var nok med valgfri lengde, mønsteret har flere muligheter. Man kan velge mellom  hette, krage eller vanlig halsringning. Her er en versjon med hette. Begge Bambi-genserne lå under et juletre i Rogaland.

I've made several Mini Missys and Misters lately. The pattern (german) is really versatile; it offers both a girls and a boys version in two different lenghts! The patterns offers multiple personalization possibilities. You can make a hooded version, or regular neck or a long neck perfect for winter. I really like the possibilities given within the pattern, it is truly good value for money!

I made a Mister for my youngest son, I find the pattern slightly on the small side. It's supposed to be a tight fit, but the sleeves were to tight for my sons personal taste. Next time I will alter the pattern slightly to make them wider.

Stoff/fabric: Cheeky Racoon french terry fra Klar-ferdig-sy, Winterkitz (bambi) french terry og all isoli fra Uglemor. all ribb og snorer fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Mini Missy/Mister (tysk mønster) kjøpt på Dawanda

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

4 kommentarer:

 1. Hvis man ikke er noen reser i tysk, men har sy kunnskapene i orden, klarer man å forstå oppskriften vil du si? 😁 Tørr ikke prøve hvis ikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Beskrivelsen er rikelig illustrert med gode bilder, så har du prøvd deg på genser tidligere, så klarer du det helt uten problemer. :-)

   Heidi

   Slett
 2. Hei:)
  Fikk du mønsteret tilsendt som PDF/på Mail, eller fikk du mønstret posten? Det var kjempefine gensere du har laget😊
  Mvh
  Ellen Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ellen Marie. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :-) Jeg fikk mønsteret som PDF på mail, jeg tror det bare finnes som såkalt e-book.

   Heidi

   Slett