Gjenbruk i småskala

Jeg har sydd jeans til Storebror. Men hvor mye nytt kan jeg egentlig si om denne buksa? Ikke så mye - jeg har sydd jeans av samme mønster før. Derfor handler ikke dette innlegget (så mye) om jeans. Det handler mer om gjenbruk. Gjenbruk i småskala - men alle bekker små...?


De som kjenner meg vet at jeg er en stor fan av å arve klær. Her i huset arver gutta fra naboen - og det som kan brukes etter gutta gir vi videre. Det er både økonomisk og miljøvennlig. Det som er for slitt/ødelagt til å arves videre legges gjerne i "lappehaugen". Det er i lappehaugen jeg finner lapper til bukser med hullete knær, gensere med ødelagt ermribb osv.

Før jeg legger jeans i lappehaugen pleier jeg klippe/sprette av merker/emblemer som kan gjenbrukes. Nå har jeg en boks med diverse merker som jeg blar gjennom når et plagg trenger litt ekstra pynt.

Storebror har fått merker på begge baklommene. Før hadde merkene et annet liv på andre plagg. Nå pynter de en helt ny skole-jeans.

Hva er ditt beste tips for gjenbruk/rester?

For de som lurer på selve jeansen... Jeg har sydd flere slike før, se dette innlegget. Det er 2 år siden forrige runde med disse buksene, og på 2 år har livvidden endret seg fint lite. Men en hel del har skjedd med lengden... Så denne gangen har jeg sydd bredde tilsvarende 110 og lengde tilsvarende 134. Dette er en veldig fin modell til min sønn - men den blir nok litt for trang når strømpebukser og stillongser må hentes frem.

Til vinterbruk har jeg en annen jeansmodell i tankene - og den vil jeg heller skrive et mer utfyllende innlegg om.

Upcycle your bits and pieces. Old, outgrown and damaged jeans/sweats/shirts can be upcycled to something new. I cut off labels, logos, special features and store it in a box for occations like this; a pair of jeans is in need of some decoration. The back pockets of this me-made jeans got two labels (both upcycled from another garment) and a new star. What is your best tip for leftovers/upcycling?

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar