AOH jeansen - årets fulltreffer!

Det er hyggelig når barna mine liker det jeg syr til dem. Det er den beste motivasjonen til å sy mer. Når klærne jeg syr treffer så midt i blinken som denne buksa gjorde - det er ren og skjær lykke!"Mamma, denne er bra!", sa Storebror da han fikk på sin nye jeans. Mer skal det ikke til for å gjøre mamma glad.

Denne buksa er, som alle andre bukser jeg syr til Storebror, en blanding av flere størrelser. Ekstra smal i livet og ekstra lang i beina. Forrige gang jeg sydde jeans ble de nok litt smale for hans smak, selv om de satt som et skudd. Denne fikk altså tommel opp. Det skal være romslig og det MÅ gå an å sparke fotball med den. Disse buksene har i tillegg tøffe detaljer - og det hjelper også på. Her er et lite bilderas med closeups av detaljene.

Buksa har et ekstra sett med lommer på lårene. Denne har fått et stilig refleksmerke fra Stoff&Stil.

Et par merker i lommens sidesøm gjør det lille ekstra.

Baklommer med klassiske jeans-sømmer. Det er til å bli rent glad av.
Denne buksa har mye topstikninger. Mye mer enn mønsteret ber om. Men faktum er at jeg liker overraskende godt å sy toppstikninger... Det er noe beroligende og tilfredstillende over rette, pene toppstikninger... I det hele tatt har denne buksa en hel del detaljer - og det viser seg at jeg liker å pusle med detaljene. Jeg blir glad av det. Og glad bør man jo være. Det blir nok flere versjoner av denne. Storebror liker den godt, og jeg likte å sy den. Vinn-vinn.
Mønsteret er fra Alt Om Håndarbeide, nr 9/16. Jeg har etterhvert sydd noen jeans til gutta, så jeg leser ikke fremgangsmåten så nøye lenger. Det bør jeg nok gjøre, for det er jo alltid noen nyttige tips og triks å hente. Denne gangen kom linningen og beltestroppene på i litt feil rekkefølge...

Til slutt et bilde av Storebror på vei til skolen med nybukse og en arvet skinnjakke som ENDELIG passer! Veldig fornøyd.


This is just one of many jeans I have made for my oldest son (check out jeans here and here). He is definitely between sizes; narrow waist - long legs. By now my alter-between-sizes-skills in the jeansdepartement are quite good... However, wether the jeans I sew are an instant hit depends on several factors. The last pair I made him was to tight, and not suitable for football. I found the fit to be spot on, but I'm not the one playing football wearing them. And there is always the "coolness-factor" to consider. Luckely this pair scored high on both coolness and football-friendly-fit. 

Pattern is from the danish/norwegian magazine "Alt om håndarbeid". And the level of details on this pattern... Lovely pockets, even an extra set of pockets in front. And topstitching. Lots of it. I even added more topstitching than the instructions said. Just because I love the finish it gives. I will definitely make another jeans from this pattern (maybee a colored denim will be nice?) - my son loves wearing them, and I loved sewing them. Win-win.
 
Stoff/fabric: Stretchdenim, glidelås/zipper og merker/patches fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern:  Alt om Håndarbeide 9/16

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar