Høstens syplaner

Høsten vil forhåpentligvis by på MASSE sytid. Og jeg har planer om å sy både til gutta og meg selv. Her er noen av planene og målene for høstens egosøm. 

 

BluserMathilde fra Tilly and the buttons har jeg prøvd meg på før (se min første Mathilde her). Den gangen var jeg ikke 100% fornøyd med resultatet; den ble for vid for min smak og trengte et par mønsterjusteringer. Men jeg fant ut at viskose er et fint stoff til dette mønsteret, selv om viskosen jeg valgte dengang hadde for mye mønster. De flotte detaljene dette mønsteret har kom ikke til sin rett, dessverre.

Denne gangen er leksen lært, jeg har valgt et ensfarget, støvblå viskosestoff fra Stoff & Stil. Mønsteret er justert, så forhåpentligvis vil denne versjonen bli akkurat slik jeg håper.

Tilly and the buttons' Mathilde: I've tried it before (see my first Mathilde here). Back then I was not 100% satisfied, I learned a few lessons. But there were upsides too. I found that viscose is a great choise for this blouse. So I'll give it another go, the pattern is adjusted to (hopefully) fit me better, and I've chosen a plain dusky blue viscose for my second Mathilde. I expect the plain color to highlight the lovely details much better. 

Sew Over It. London. I dette innlegget nevnte jeg vel at jeg følger ivrig med på deres YouTubekanal. Mye inspirasjon og tips og triks. Jeg har lenge siklet på flere av deres mønster, blant annet denne flotte blusen. Pussy bow blouse heter den. Jeg ser for meg denne i et flott stoff med mykt fall, og har bestilt dette romantiske viskosestoffet fra England.

Jeg gleder meg til å prøve Sew Over Its mønster, og kommer tilbake med et nytt innlegg og anmeldelse når blusen er ferdig i løpet av høsten.

Sew Over It, London. I've wanted to try their lovely patterns for a long time. So I have decided to give the Pussy Bow Blouse a go. I can't wait to sew it up in this 100% romantic floral viscose fabric from SOI. I'll get back to you guys when it's done some time during the next few months.

Bukser - høstens utfordring

Å sy bukser til meg selv fremstår som litt skremmende. Det er noe med at passformen må være såpass bra at man føler seg vel og har lyst å bruke buksa. Jeg har riktignok sydd et par lette, tynne sommerbukser, men de har en løs og ledig passform og er i så måte helt uproblematiske.

Så høstens utfordring til meg selv er å sy et par "skreddersydde" bukser til meg selv.

Sew Over Its Ultimate trousers er ikke et nytt mønster. Jeg har sett det i bloggverden en hel stund og lest flere anmeldelser. Disse skal være en bra introduksjon til å tilpasse og sy sine egne bukser. Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente, så jeg er spent og har bestemt meg for å bare kaste meg ut i det. Hva er det verste som kan skje, liksom?

Jeg har ennå ikke valgt noe passende stoff til denne buksa, men jeg ser for meg et ensfarget (kanskje svart?), litt stødig stoff. Gjerne noe med litt stretch i, det er noe mer tilgivelig å jobbe med - med tanke på passform. Jeg gru-gleder meg til å komme i gang - og etterhvert vise dere det ferdige resultatet.

This fall I've given myself a challenge. Trousers. I find sewing trousers quite intimidating, it has to do with getting the fit just right... But I've read a lot of reviews on this pattern, and they all agree on that SOI's Ultimate Trousers are a great introduction to fitting and sewing trousers. I hope they're right. I have not yet found the perfect fabric for this project, but I'm thinking a plain (perhaps black?), medium weight fabric - perhaps something with some stretch to it. Any thougts?

Kjole - årets julekjole

Jeg håper jeg får til å sy mest "basis"-klær i høst. Men jeg har planlagt en kjole, for julekjole må man jo ha.


Nå kan man jo begynne å lure på om SOI har sponset meg med mønster, siden 3 av 4 høstprosjekt er deres mønster... Det har de altså ikke. Det har seg slik at de selger noen mønster i såkalte "bundles". Pakker med 2 eller 3 mønster. Og jeg slo til på "Work to weekend"-pakken.

Denne gleder jeg meg veldig til å sy! Bettykjolen er et av deres mest populære mønster og det forstår jeg godt. Den har fine detaljer og er super romantisk. Jeg har valgt et støvblått/grått bomullstwill-stoff med blomster til denne. Håper den blir akkurat så fin som jeg forestiller meg!

I hope to sew mostly "basics" this fall. But I've planned for one dress. The Christmas dress 2016. You might wonder, are SOI sponsoring this post? But honestly, they're not! It just so happens I bought their "Work to weekend" pattern bundle, and I love them all... I really can't wait to sew the Betty-dress. Isn't she just amazingly romantic? I've chosen a gorgeous Luxury lightweight cotton twill for this dress, I hope it turns out just as amazing as I imagine! 

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar