Godt nytt år!

Vi skriver 2017 og det er tid for oppsummering og nyttårsforsetter hvis man driver med denslags. 

 

I fjor var mitt eneste nyttårsforsett å "kjøpe mindre av det jeg kan klare å lage selv". Når jeg nå kan se tilbake på 2016 kan jeg oppsummere med at jo, jeg pushet noen grenser i 2016. Jeg har sydd mer til meg selv enn på mange år, noe har vært bra, noe kan jeg helt klart gjøre bedre. Så i år fortsetter jeg som i fjor - jeg vil pushe flere grenser - lære mer!

Dette innlegget blir en en oppsummering av noen mine "hits and misses" i 2016.

HITS
Jeg har lyst å starte med denne kjolen jeg sydde i sommer. Les mer i dette innlegget. Noe av det mest ufordrende med å sy til seg selv (i vevde stoffer) er passformen. Og det er uten tvil på tilpasningsbiten jeg har mest å lære. Denne kjolen er langt fra perfekt, men jeg liker den godt, og den illustrer godt hvor jeg står akkurat nå med tanke på passform og tilpasning.En stund før jul sydde jeg denne blusen i et lett viskosestoff jeg fant i restekurven på Stoff & Stil. Jeg brukte et raglanmønster fra Alt om Håndarbeide. Denne har jeg brukt flere ganger i jula, og det er et mønster jeg har lyst å utvikle (optimalisere) videre til å passe enda bedre. Det kommer et innlegg om denne etterhvert...

Jeg går ikke noen modellkarriere i møte, jeg ser det... Hehe. Men denne kjolen fra dette innlegget  er jeg faktisk veldig fornøyd med. Man kan vel kalle det en enkel "shiftdress", mønsteret har jeg laget selv, med inspirasjon i en topp jeg har kjøpt. Den har vært mye brukt, både i sommer og i høst.

Høstens syplaner - husker du innlegget? Det var kanskje litt vel optimistisk å gå ut med et mål om å sy 4 plagg til meg selv i løpet av høsten, men jeg klarte å fullføre 2! Et av dem var mitt første forsøk på bukser til meg selv. Ultimate trousers fra Sew over it. Jeg skal skive et innlegg om det etterhvert, men jeg føyer dem på "Hit-listen" for 2016. Selv om det helt klart er forbedringspotensiale på passform, så er jeg godt fornøyd til første forsøk å være.

MISSES
Mathilde, første forsøk. Se min første Mathilde her. Det er flere ting jeg liker ved dette Tilly & The Buttons mønsteret. Men på akkurat denne versjonen ble flere ting feil. Mange lekser lært underveis. Denne type stoff passer fint til Mathilde, men dette mønsteret ble helt feil både for meg og Mathilde. Detaljene i blusen kommer ikke til sin rett. Halsringningen er ikke optimal for meg, og puffermer er jeg ikke heelt overbevist om. Versjon nr 2 er sydd (ikke blogget), den er bedre, men den mangler det lille ekstra for å få den perfekt. Jeg har ikke lyst å gi den opp riktig ennå. La oss se hva 2017 bringer...

Strengt tatt sydd i 2015, men blogget om i 2016. Jeg lar det passere... Julekjolen. Jeg liker stoffet. Og har brukt kjolen 2 ganger. Men det er likevel noe.... Den er ikke 100%. Denne havner dessverre i "resirkuleringshaugen", jeg tror den vil bli et fint skjørt. Kanskje det bare blir litt vel mye mønster for meg... Lekse lært?

Sommerblondeskjørtet. Dette skjørtet er ikke en 100% miss, altså. Det er et fint skjørt. Det er mer en lekse lært om stofftyper og valg av riktig stoff til riktig prosjekt. Alt i alt er dette skjørtet i tyngste laget. Det er selvfølgelig fôret, siden blondestoffet er gjennomsiktig. Men da fôret jeg opprinnelig hadde valgt viste seg å være fullstendig gjennomsiktig, måtte jeg tenke alternativt - og alternativet var dårlig. Det gjør at skjørtet ikke er så "lett og ledig" som jeg skulle ønske. Til "oppgraderingshaugen"!

Oppsummert er det ennå mye å lære både om stoffvalg, tilpasninger og mønstervalg. Og jeg sitter igjen med en følelse av at veien blir litt til mens jeg går... Men jeg har tenkt å fortsette å prøve og feile - jeg skal hvertfall ikke gi meg! Håper dere har lyst å følge med på store og små håndlagde prosjekter, hits and misses i 2017 også!

Takk for at du tittet innom!
//Heidi  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar