Mini Mister til ikke fullt så mini Mister

Mini Mister til en ganske stor Mister. En 8-årig Mister, for å være helt nøyaktig. 

 

Husets eldste Mister har rundet 8 år. Hipp hurra! Denne høsten rakk jeg aldri å sy noe nytt til skolestart, som jeg har gjort tidligere år. Se her og her. Men det er ikke slik at jeg ikke har sydd noe til Storebror i hele tatt i høst. Han har fått denimbukser, "klassikeren" fra tidligere år, og denne nye, kule med mønster fra AOH.

Men noen myk bukse har han altså ikke fått i høst. Han har vært tydelig på at han liker de som litt baggy og smale i beina, og disse "Relaxed Fit" buksene fra Ottobre har vært helt topp. Nå har han imidlertid vokst ut av både buksene og mønsteret, så jeg måtte finne et nytt. Jeg fant Happydays-buksa fra Jubel & Baluba. Den falt i smak!

Mønsteret er strengt tatt ikke helt nytt, jeg har sett flotte eksemplarer av denne buksa på Instagram en stund. Det jeg liker godt med akkurat dette mønsteret er at det tilbyr mange variasjonsmuligheter. Her har jeg kombinert to ulike stoffer, isoli og french terry. Men det er like stilig å sy denne i kun ett stoff og heller lage kule pyntestikninger. Mønsteret går helt opp til str 164, så dette kan vi bruke en stund!

Buksa er rask og enkel å sy, det er ikke noe hokus-pokus her - jeg vil si at mønsteret og fremgangsmåten er ganske intuitiv. Mønsteret har "vanlig" ribb i livet, jeg har lagt til løpegang for knytebånd. Ikke fordi Storebror nødvendigvis trenger knytebånd, men fordi det er en fin detalj og jeg synes det gjør denne type bukser enda litt kulere. Lurer du på hvordan du enkelt kan sy en løpegang til knytebånd, så har jeg forklart litt om det i dette innlegget. 

Genseren er en gammel favoritt, Mini Mister. I fjor sydde jeg flere slike til julegaver, se her. Storebror elsker lune buffer som varmer i halsen, så denne genseren med høy krage visste jeg ville bli perfekt til ham.

La oss prate litt om stoff; her har jeg kombinert to kvaliteter - isoli og french terry. De har ulik type bakside, men omtrent samme tykkelse. Det er lurt å tenke på dersom man skal kombinere... Da gir ikke det ene stoffet etter/dras ut av fasong når plagget brukes.

New clothes for my now 8 year old son. I tried this (relatively) new pants pattern from Jubel & Baluba for the first time, and can really recommend it, it's a quick and easy sew. For my son the fit is spot on, and he finds them so cool! The sweater is the Mini Mister pattern, a snuggly garmen perfect for this time of year. 

Stoff/fabric: Cool baboon french terry kjøpt med fra Tyskland i høst, isoli er sannsynligvis fra Uglemor. all ribb og snorer fra Stoff & Stil.
Mønster/pattern: Mini Missy/Mister (tysk mønster) kjøpt på Dawanda og Happydays-bukse fra Jubel&Baluba

Takk for at du tittet innom!
Thanks for stopping by!
//Heidi  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar